2013 m. vasario 7 d., ketvirtadienis

Mandelbiskvier - morenginiai migdoliniai sausainukai


Morenginiais migdoliniais sausainukai (angl. macaroons, šved. mandelbiskvier) - tradicinis priedas prie švediškos erškėtuogių sriubos. Deja, jų recepto mano turimoje knygoje nėra, o švedai, atrodo, juos dažniausiai perka prekybos centruose. Taigi, info teko ieškoti interneto platybėse. Išbandžiau keletą receptų, o geriausiai pavyko "jungtinis" variantas. Sausainukai, kildinami iš itališkų amaretti sausainių, labai gardūs ir sriuboje, ir patys vieni.

Nuotrauka Lauros

Ingredientai (64 mažiems sausainukams):

100 g blanširuotų maltų migdolų
100 g cukraus pudros
1 mažo kiaušinio baltymas
Nebūtinai: lašelis karčiųjų migdolų esencijos

  1. Sumaišyti maltus migdolus ir cukraus pudrą. Kiaušinio baltymą išplakti iki standžių putų ir įmaišyti į sausus ingredientus; maišant galima įlašinti migdolų esencijos. Turėtų išeiti minkšta, lipni, tačiau minkoma masė. Ją pridengti ir palikti apie 15 min. pastovėti. Pastaba: jeigu kiaušinio baltymas per didelis, sumaišyta masė lieka skystoka. Tuomet galima elgtis dvejopai: arba įdėti papildomą šaukštą maltų migdolų bei cukraus, arba masę dėti į konditerinį maišelį ir sausainukus išspausti. Man priimtinesnis pirmasis variantas.
  2. Pasiruošti didelę kepimo skardą ir iškloti ją kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinti iki 200 C°. Ant kito kepimo popieriaus lakšto išversti migdolinę masę. Tešlą padalinti į 4 lygias dalis, jas - dar į 4 ir t.t. - tol, kol iš viso turėsite 64 tešlos gabaliukus. Kiekvieną pavolioti tarp delnų ir suformuoti mažą rutuliuką (maždaug avinžirnio dydžio). Tešlos rutukiukus dėti į pasiruoštą kepimo skardą, paliekant pakankamus tarpelius, nes kepdami sausainukai didėja. Kepti 8-10 min., arba kol sausainukai taps gražios rusvos spalvos. Ištraukus iš orkaitės kelias minutes palikti skardoje, kad pravėstų, paskui išimti ir visiškai atvėsinti - sausainukai turėtų tapti traškūs.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.